top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Dialoogleiders

De kwetsbaarheid van een zzp’erDit jaar is het 10 jaar geleden dat ik naast een betaalde parttime baan gestart ben als zzp’er. Vorig jaar werkte ik voor het eerst niet meer in loondienst. Dat was natuurlijk een goed teken! Begin september maakte ik de balans op: al bijna de uren voor het urencriterium van de Belastingdienst gehaald, voldoende opdrachten en dus goede inkomsten. Het ging goed!

En dan gebeurt er iets waardoor je uitvalt. Van de een op de andere dag kon ik mijn opdrachten niet meer uitvoeren.


Al vaker had ik gekeken naar mogelijke verzekeringen. Daar moest ik toch een keer aan, maar het is erg kostbaar. Ik zou het wel redden, dacht ik. Niet dus!

Ook werd van mij verwacht dat ik de hulpverlening die ik had toegezegd kon continueren. Dat is lastig als zzp’er, want je hebt geen werknemers die jouw taken over kunnen nemen. Het advies was om een collectief te vormen met andere zzp’ers met een soortgelijke dienstverlening. Maar ja, dat is lastig als jouw aanbod redelijk uniek is.

Zo lopen we als zzp’er vaak tegen zaken aan waar we niet een twee drie een oplossing voor hebben. We zijn kwetsbaar op dit soort gebieden.

Maar we staan er niet alleen voor. Want we zijn met zo velen. Dus laten we onze ervaringen en kennis met elkaar delen. Dat kan heel mooi in een dialoog. Luisteren naar elkaar en samen kijken welke oplossingen er mogelijk zijn. Ik sta er voor open. Jij ook?

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page